Agilityavdelningen på Skurups BK har i dag många tävlande som tränar aktivt hela året.

Vår agilityavdelningen besöker varje år äldreboende t.ex. Lillgården och Flintebrohemmet i Skurup för att glädja vårdtagarna med en uppvisning. De har också visat upp sej vid Johanna-museet på sommaren för att roa besökarna och har även varit med till uppvisningar i pauser vid hästtävlingar.

Vi arrangerar årligen inoficiella och officiella tävlingar i agility, båda hopp och agility i alla klasser.

Agility

Agility går ut på att felfritt och på snabbaste tid ta sej runt en hinderbana. Ordet agility kommer från engelskans agile som betyder vig, lättrörlig och snabb. Inom agilitytävlingarna finns det 3 olika svårighetsklasser i Sverige, samt 3 olika klasser beroende på hundstorlek. Alla hundar kan delta från chihuahua till sankt Bernhard. Tävlingarna delas in i 2 olika banor. Hoppbanor består av hopphinder, tunnlar, däck och slalom. Agilitybanor använder samma hinder som i hopp, men innehåller även klätterhinder som har kontaktfält vid upp och nergång. Dessa kräver en mycket vältränad och lydig hund som lyssnar på sin förare. Det senaste decenniet är agilitysporten den hundgren som växt mest i antal aktiva utövare i stort sett samtliga brukshundklubbar runt om i landet.

Kontakt-Agility

Agilitykommitté

Sammankallande: Lena Thunell

Styrelsesärande: samma