Medlemskap

Som medlem i Skurups Brukshundklubb (lokalklubb) blir du samtidigt medlem i organisationen Svenska Brukshundklubben (SBK) och kan då delta på deras utställningar, tävlingar och prov. Andra medlemsfördelar som medlem i Svenska Brukshundklubben kan du hitta här.

Svenska Brukshundklubben (SBK) är en ideell medlemsorganisation, specialklubb i Svenska Kennelklubben (SKK) och frivillig försvarsorganisation. SBK har ca 290 lokala brukshundklubbar runt om i landet och 17 rikstäckande rasklubbar. Organisationen har idag ca 70 000 medlemmar.

Som medlem i en lokalklubb (eller SBK-ansluten rasklubb se nedan)) blir du även medlem i SBK. Medlemsavgiften delas upp i en lokal och en central avgift. Det innebär att du som helbetalande medlem även får tidningen Brukshunden som utges med åtta nummer/år.

Som medlem i SBK omfattas du även av vår Personolycksfallsförsäkring för medlemmar, våra funktionärer och figuranter samt publik vid prov, tävlingar och utställningar.
Mer om försäkringen och villkor hittar du här.

Hur blir du medlem?

När du anmäler dig till en kurs kommer du att betala en kursavgift och en medlemsavgift och blir på så vis automatiskt medlem.

Du kan även bli medlem i Skurups BK (och SBK), utan att gå kurs, genom att fylla i formuläret här nedan och sätta in medlemsavgiften på klubbens Bankgironr: 915-8825.

Medlemskapet gäller alltid 1 år fram i tid. Första medlemsavgiften betalas alltid till lokalklubb (eller rasklubb), men följande år får du automatisk faktura från SBK.

JAG VILL BLI MEDLEM

Medlemsavgiften i Skurups BK 2017 är:

Helbetalande 550:-/år
Ungdomsmedlem 300:-/år

Du är ungdomsmedlem t.o.m. året du fyller 25 år.
Delbetalande 170:-/år
Delbetalande är man om man är med i någon annan lokalklubb eller SBK-ansluten rasklubb (gäller ej SKK eller SKK-rasklubbar).

Familjemedlem 170:-/år

Familjemedlem kan du bli om någon i familjen, boende på samma adress, är helbetalande i Skurups brukshundklubb.

Medlemsavgift betalas in på klubbens Bankgironr: 915-8825.

Visste du att man nu kan skriva ut medlemsbeviset via medlemsservicen "mina sidor" på Svenska Brukshundklubbens hemsida? Du behöver ditt medlemsnummer och det hittar du på adressetiketten på tidningen Brukshunden som du kommer att få hem i brevlådan.

SBK-Anslutna rasklubbar

Svenska Australian Cattledog Klubben
Svenska Australian Shepherd Klubben
Svenska Beauceronklubben
Rasklubben för Belgiska Vallhundar
Svenska Bouvier Des Flandresklubben
Svenska Boxerklubben
Svenska Briardklubben
Svenska Collieklubben
Svenska Dobermannklubben
Rasklubben Hollandse Herdershond
Svenska Hovawartklubben
Svenska Kelpieklubben
Svenska Riesenschnauzerklubben
Svenska Rottweilerklubben
Svenska Schäferhundklubben
Svart Terrierklubben
Vit Herdehundklubb

Vilka kurser finns det?

Skurups Brukshundklubb har ett varierande utbud av kurser med duktiga instruktörer. Hela verksamheten är ideell och det kan innebära att tillgången på instruktörer kan variera något under olika perioder. Eftersom kurserna är efterfrågade blir de fort fulltecknade. Vill du gå kurs vänta inte utan anmäl ditt intresse så fort som möjligt.

[Vårt kursutbud]