Skurups brukshundsklubb är en ideell medlemsförening med runt 150 medlemmar. Vårt gemensamma intresse är hundar och hundträning. På Skurups BK erbjudar vi kurser för alla hundar, unga som gamla i allt från vardagslydnad till de flesta tävlingsgrenar inom agility, rallylydnad, lydnad och bruks. Vi har dessutom träningsgrupper i lydnad, agility, rallylydnad och spår. utöver träningsplanen runt vår klubstuga har vi tillgång till spårmarker i närheten av Rydsgårds gods.

• Vi är en ideell förening bildad i 1982. Vi är en lokal brukshundklubbklubb anknuten till organisationen Svenska Brukshundklubben.
  • Vi har runt 150 medlemmar i alla åldrar.
  • Syftet med vår förening är att sprida kunskap om hund för att förbättra förutsättningarna för hunden och värna rätten att ha hund i samhället samt verka för ett aktivt och unt liv för hundar och hundägare.
  • Året om håller vi kurser i samarbete med Studiefrämjandet för hund och hundägare på alla nivåer; från valp till tävlingsstjärna och i många olika hundsportsgrenar.
  • Vi har ekipage som tävlar i agility, lydnad, bruksspår, brukspatrull och rallylydnad och har flera utbildade tjänsthundar inom försvarsmakten.
  • Vi arrangerar årligen en välbesökt utställning för alla hundraser och en för brukshundracer.

Våra mål

Svenska Brukshundklubben har 5 uppgifter
• Vi ska sprida kunskap om hund
• Vi ska ha friska och funktionsdugliga hundar