Statuter

Statuter på Skurups Brukshundklubb

Tävlingssektorns hederspris i lydnad
Ges till bästa tävlingsresultat på officiellt lydnadsprov under året. Vid lika bra resultat räknas flest 10or. Priset delas ut på årsmötet.

Gudmar Olssons HP
På kalenderårets sista officiella lydnadsprov (som brukar ligga i slutet av november) utdelas priset. Priset ges till bästa Skurups-ekipage i klasserna startklass, Klass 1 och klass 2 och till lydnadsprovets bästa ekipage i klass 3. Priserna delas ut på tävlingen.

Allrace
Är en inofficiell “Bruks”tävling där också blandrashundar får vara medJ Tävlingen kombinerar ett appellspår med en lydnadsklasstävlingsdel -beroende på den lydnadsklass man i vanliga fall tävlar i. Så tävlar du i LK2, består din Allrace tävling därmed av ett appellspår och lydnadsmomenten som ingår i LK2. Priset till årets vinnare av Allracet delas ut på årsmötet.

Supporterklubbens spårpris
Vår supporterklubb delar ut ett pris varje år vid deras årsmöte till det Skurups-ekipage med bästa resultat på officiellt bruksprov-spår under gånga året. Med priset medföljer också middag med supporterklubben till deras årsmöte.

Tävlingsbarometerna
På Skurups BK vill vi uppmuntra till att tävla och i alla våra aktiva hundsportsgrenar har vi en tävlingsbarometer där vinnaren blir ”årets hund” i respektive gren.

Villkor för barometerpoäng:
Agility – Alla officiella resultat kan registreras på barometern. Vid uppnådda 15 poäng på en barometer ges ett etapppris. Vinnaren får en statyett med inskriptionen ”Årets agilityhund” och ekipagets namn.

Bruks – Har du godkänt eller uppflyttningsresultat på officiellt bruksprov-spår kan detta registreras till barometern. Max 6 tävlingsresultat i varje klass får registreras på barometern. Poängskala ses [här]. Vid uppnådda 15 poäng på en barometer ges ett etapppris. Vinnaren får en statyett med inskriptionen ”Årets brukshund” och ekipagets namn.

Lydnad - Har du minst ett 3:e pris på officiellt prov i lydnad fås poäng. Ju bättre resultat desto fler poäng på barometern. Poängskala ses [här]. Max 6 tävlingsresultat i varje klass får registreras på barometern. Vid uppnådda 15 poäng på en barometer ges ett etapppris. Vinnaren får en statyett med inskriptionen ”Årets Lydnadshund” och ekipagets namn.

Rally – Alla tävlingsresultat med minst kvalificerad resultat kan registreras. Ju bättre resultat desto ler poäng till barometern. Poängskala ses [här]. Vinnaren får en statyett med inskriptionen ”Årets rallyhund” och ekipagets namn.

Klubbmästare

Regler för klubbmästerskap finns [här]. Priserna delas ut på årsmötet.