Skurups Brukshundklubb

Bli medlem

Medlemskap

Som medlem i Skurups Brukshundklubb (lokalklubb) blir du samtidigt medlem i organisationen Svenska Brukshundklubben (SBK) och kan då delta på deras utställningar, tävlingar och prov. Andra medlemsfördelar som medlem i Svenska Brukshundklubben kan du hitta här.    

Svenska Brukshundklubben (SBK) är en ideell medlemsorganisation, specialklubb i Svenska Kennelklubben (SKK) och frivillig försvarsorganisation. SBK har ca 290 lokala brukshundklubbar runt om i landet och 17 rikstäckande rasklubbar. Organisationen har idag ca 70 000 medlemmar.

Som medlem i en lokalklubb (eller SBK-ansluten rasklubb se nedan)) blir du även medlem i SBK. Medlemsavgiften delas upp i en lokal och en central avgift. Det innebär att du som helbetalande medlem även får tidningen Brukshunden som utges med åtta nummer/år.

Som medlem i SBK omfattas du även av vår Personolycksfallsförsäkring för medlemmar, våra funktionärer och figuranter samt publik vid prov, tävlingar och utställningar.
Mer om försäkringen och villkor hittar du här.

Hur blir du medlem?

Är du NY medlem i SBK och vill bli medlem på Skurups BK ska du registrera dig via SBK's hemsida på deras medlemsregistrering LÄNK

Då får du hem ett girokort med posten från SBK som du betaler och då blir du medlem hos oss. 

Läs mera här

Är du redan medlem i en annan lokalklubb under SBK (exempelvis i Ystad BK eller Sjöbo BK), men önskar att bli medlem hos oss i Skurup på Skurup BK (det som innan hedde att bli "delmedlem") ska du registrera dig till lokalklubben själva och det kan du göra HÄR

 Medlemsavgiften i Skurups BK 2019 är:

Helbetalande 570:-/år
Ungdom smedlem 300:-/år

Du är ungdomsmedlem t.o.m. året du fyller 25 år.
Delbetalande 170:-/år
Delbetalande är man om man är med i någon annan lokalklubb eller SBK-ansluten rasklubb (gäller ej SKK eller SKK-rasklubbar).

Familjemedlem 170:-/år

Familjemedlem kan du bli om någon i familjen, boende på samma adress, är helbetalande i Skurups brukshundklubb. 

Medlemsavgift betalas in på klubbens Bankgironr: 915-8825.

Visste du att man nu kan skriva ut medlemsbeviset via medlemsservicen "mina sidor" på Svenska Brukshundklubbens hemsida? Du behöver ditt medlemsnummer och det hittar du på adressetiketten på tidningen Brukshunden som du kommer att få hem i brevlådan.

SBK-Anslutna rasklubbar

Svenska Australian Cattledog Klubben
Svenska Australian Shepherd Klubben
Svenska Beauceronklubben
Rasklubben för Belgiska Vallhundar
Svenska Bouvier Des Flandresklubben
Svenska Boxerklubben
Svenska Briardklubben
Svenska Collieklubben
Svenska Dobermannklubben
Rasklubben Hollandse Herdershond
Svenska Hovawartklubben
Svenska Kelpieklubben
Svenska Riesenschnauzerklubben
Svenska Rottweilerklubben
Svenska Schäferhundklubben
Svart Terrierklubben
Vit Herdehundklubb

 

Vilka kurser finns det?

Skurups Brukshundklubb har ett varierande utbud av kurser med duktiga instruktörer. Hela verksamheten är ideell och det kan innebära att tillgången på instruktörer kan variera något under olika perioder. Eftersom kurserna är efterfrågade blir de fort fulltecknade. Vill du gå kurs vänta inte utan anmäl ditt intresse så fort som möjligt.

[Vårt kursutbud]